Cisac Biem

Musicautor

Вие сте кабелен оператор и препредавате по кабел програми, които имат музикално съдържание:

Кабелни операториСъгласно разпоредбите на Закона за авторското право и сродни права следва да искате разрешение от авторите и да платите съответните възнаграждения за това.

За предаване на произведения по кабел говорим когато дадено произведение се разпространява по кабел, без преди това да е било излъчвано по безжичен път или по кабел. През тази хипотеза сме изправени когато произведенията са включени в кабелни радиа или телевизии.

За препредаване на произведения по кабел говорим, когато произведението се препредава в непроменен вид, едновременно с излъчването си или предаването си по кабел.

Важно е да се има предвид, че разрешението за препредаване по кабел на произведения се дава само чрез организации за колективно управление на авторски права.

Важно е да се знае, че телевизионните и радиооператори получават от МУЗИКАУТОР или сходни дружества от чужбина само правата за излъчване, но не и за препредаване на музикални и литературни произведения. Поради всичко това местните кабелните оператори са длъжни да имат договор за разрешаване препредаването на музикалните произведения, включени във всички програми, които препредават по кабел.

____________________________________________________________________________________

КАКВО СЛЕДВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ЛЕГАЛИЗИРАТЕ МУЗИКАТА ПОЛЗВАНА ВЪВ ВАШИЯ БИЗНЕС:

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХОДИМИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР

 

* Моля, свържете се с нас, за да Ви информираме подробно за всички законови изисквания, свързани с дейността Ви и условията за сключване на договор.

 

Тарифа за препредаване pdf

 

 

Информационна карта  DOC

 

 

Договор препредаване pdf

 


Свръжете се с нас, за да Ви информираме в детайли за лицензирането на предприятия, препредаващи телевизионни и радио програми:

 

Росица Занева

Мениджър "Препредаване"

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

0882 460 403