Cisac Biem

Musicautor

Василена, Каролина, Аделина и Иво – студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, са екипът на проекта Music Colors, който бе отличен в категорията People на второто издание на технологичното състезание Music Hackathon Bulgaria. 

 

Music Colors представлява софтуер, който изменя тоналността или лада на една мелодия, като потребителят може да приложи определен цвят за всяка вариация. Това, според екипа на проекта, би улеснило потребителите да се научат да различават нюансите в звученето на мелодията, като ги асоциират с цветове.

 

За иновативната си идея екипът на Music Colors получи награда от 500 лева от организацията на автори и композитори Музикаутор. Част от журито в състезанието бе и Васил Русев – член на Управителния съвет на Музикаутор.

 

 

Около 100 души посетиха второто издание на технологичното състезание Music Hackathon Bulgaria, което се проведе на 11 и 12 ноември 2017 г. в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В него участваха 9 проекта, разработени от екипи от България, Кипър, Швейцария и Испания.

 

Състезанието се организира от EduTechFlag в партньорство с Monthly Music Hackathon, Ню Йорк и има за цел да бъде източник на иновации и синергия между музиката и технологиите.

 

Всички представени проекти можете да видите тук: http://music-hackathons.org/projects-awards