Cisac Biem

Musicautor

На 11-12 ноември 2017 г. в Националната музикална академия ще се проведе второто издание на най-предизвикателното технологично състезание Музикален хакатон. Събитието е подкрепено от организацията на композитори и автори Музикаутор. Част от журито на състезанието ще бъде Васил Русев – Чайката – член на Управителния съвет, който ще връчи и една от наградите на победителите, осигурена от Музикаутор.

 

Състезанието се организира от EduTechFlag в партньорство с Monthly Music Hackathon, Ню Йорк и има за цел да бъде източник на иновации и синергия между музиката и технологиите. В рамките на 48 часа екипи, съставени от иноватори, ще създават проекти и технологични решения в пет категории:
• Музикално образование
• Музикални технологии и приложения
• Интелигентен град, музика и роботи
• Музикални мобилни игри
• Музика, математика и наука

 

Отборите победители ще бъдат в следните категории: People (Хора), Inspiration (Вдъхновение), Use of technology (Използване на технология), IT sound (ИТ звук), а голямата награда е в категория Music vision (Музикална визия). Няма възрастово ограничение и такси за участие, а критериите за разработване на проектите са обявени на http://music-hackathons.org/. Регистрацията за участие, темите за разработка на проекти, както и програмата ще бъдат обявени в началото на м. октомври 2017 г.

 

Тази година Музикалният хакатон е подкрепен от редица организации, сред които на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), Граждански институт на националните награди ПроКултура 2017, UBISOFT, Native-Instruments, MakSoft, Миг7Студио, Drooble, HSMU, СофтУни, Музикаутор и Столична Община. Музикалният хакатон се подкрепя и от: Нaционална дигитална коалиция, Делта 3, Джуниър Ачийвмънт България, Българска наука, Move.bg, IDG.bg, Soft Intellect, BCWT, EDIT и Job Space.

 

Повече информация на: http://music-hackathons.org/challenges-prizes
FB: https://www.facebook.com/MusicHackathonsBG/
За въпроси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.