Cisac Biem

Musicautor

Vilma CampitelliИталианската Фондация Адкинс Чити: Жените в музиката информира Музикаутор за предстоящото издаване на сборника „Музика за флейта“, съставен от италианската флейтистка и музиколог Вилма Кампители.

 

В продължение на 20 години тя събира произведения от близо 3000 жени композитори. Сборникът съдържа информация за 13 000 произведения от всички жанрове – както за соло флейта, така и за ансамбли с флейта, и по-конкретно:
1) Имена и информация за всяка от жените композитори от всички времена, държави и жанрове с дата и място на раждане, списък на произведенията с флейта, имена на издатели и записи, ако има такива;
2) Списък на произведенията;
3) Информация за издателите, изследователски центрове, както и широка библиография.

 

Сборникът предстои да бъде отпечатан през октомври 2016 г., като до 22 септември 2016 г. от фондацията канят всички жени автори, с които не са се свързали до момента, но биха искали да бъдат включени в сборника, да изпратят информация (заедно с 10 реда общо представяне) на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Получените материали ще бъдат изпратени директно до Вилма Кампители, както и ще бъдат включени в базата данни на Фондация Адкинс Чити: Жените в музиката.

 

За повече информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., www.donneinmusica.org