Cisac Biem

Musicautor

Проектът на Минко Ламбов за създаването на музиката на поп-операта "Рибарят и неговата душа" получи финансиране по линия на Културния фонд на Музикаутор

 

Вдъхновени от света на морето, претворен в творбата на Оскар Уайлд, творчески екип от над 100 артисти, любими имена на българската публика, ще представят първата българска поп-опера със заглавие от едноименната приказка "Рибарят и неговата душа".


Голямото събитие е на 19 май, от 19:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата.

 

"Рибарят и неговата душа" обединява работата на симфоничен оркестър и поп-рок бенд, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и солисти. Актьорът Ненчо Балабанов се преобразява в ролята на Рибаря, Весела Бонева e Русалката, певицата Амалия Ненова - Душата, Мариана Попова - Магьосницата, Стефан Владимиров влиза в образа на Отеца, Димо Алексиев е разказвачът, със специалното участие на Джони Илиев.

 

 

Почитателите на поп-оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на 2 часа омагьосваща музика, завладяващи костюми и хореография. Сценографията е представена като триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера, като са използвани техники като 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.

 

Автор на музиката е Минко Ламбов - български композитор, продуцент, аранжор, оркестратор и пианист. Музикалният му език е ярък и завладяващ. Композиторът умело смесва различни музикални жанрове и стилове, а резултатът оставя публиката без дъх още от първите тактове на увертюрата до самия край на произведението. Поп-операта включва 10 арии, 10 дуета, 1 терцет, множество балетни сцени, етно, симфонична, и поп-рок музика, илюстрираща и подкрепяща различните силно емоционални и драматични моменти в либретото.

 

Либретото и текстовете на песните в „Рибарят и неговата душа” са написани от режисьора на спектакъла Ана Топалова, завършила актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ.

 

 Източник: БНР