Cisac Biem

Musicautor

Sеntimental Swingers получиха финансиране от Културния фонд на Музикаутор за издаването на албума Cradle of Love


Готов е първият албум на шармантното суинг трио Sentimental Swingers, съставено от Андрония Попова - Рони, Десислава Андонова - Деси и Вера Шандел. Албумът се казва Cradle of Love и ще бъде представен с премиера в Sofia Live Club на 25 април. Седмица по-рано, на 18 април, Sentimental Swingers ще гостуват с Cradle of Love предпремиерно в Пловдив, в клуб Библиотеката. Това е и първият им концерт в Града на тепетата.

  

 

Cradle of Love се появява четири години след първия лайф на Sentimental Swingers и след два издадени сингъла - Unemployed Lovers от 2012 г. и Life Is An Eternal Swing от есента на 2014 г.

 

Първият албум на Sentimental Swingers е факт, благодарение и на подкрепата на Музикаутор - проектът бе финансиран от Културния фонд на сдружението. Cradle of Love включва 11 песни - 9 авторски и 2 на големия композитор от миналото Йосиф Цанков, а част от текстовете са на Златна Костова, виртуозен преводач ("Приятели", "Женени с деца", "Ало! Ало!"), журналист и поет, на Марий Росен, който преди броени дни спечели "Икар" за режисура със спектакъла си "Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени", на Андре Шандел и на Асен Разцветников ("Недей тъгува"). Всички композиции в Cradle of Love Sentimental Swingers записват с изключителните музиканти от Михаил Йосифов секстет и Михаил Вл. Йосифов - китара, които неизменно ги съпътсват на сцената от тяхното създаване до днес.

 

Cradle of Love се появява месец след затворената прожекция на филма Life Is An Eternal Swing в рамките на София Филм Фест. Режисьор на лентата е белгиецът Андре Шандел, а между главните действащи лица са Рони, Деси, Вера.

 

Sentimental Swingers (Сентиментъл Суингърс) е българско суинг трио, което се появява през 2010 г. През 2012 г. триото издава своя първи сингъл с композициите "Момче, момче", Unemployed Lovers, Chanson Rosé. Сингълът печели две награди в конкурса на Българското национално радио "Златна пролет" - награда на журналистическата гилдия и втора награда на журито. Две години по-късно, през 2014 г., се появява и вторият сингъл на Sentimental Swingers - Life is An Eternal Swing, който включва едноименната песен и композициите "Циганско лято" и "Аз не правя така".

 

Източник: http://www.bulgaria.utre.bg/