Cisac Biem

Musicautor

Години наред YouTube разчиташе на платформата Content ID автоматично да сканира съдържанието в сайта за материали с нарушени авторски права и да го премахва.

В резултат понякога не бе съвсем ясно защо дадено видео или песен са свалени, затова сега компанията официално започва да предупреждава какво ще се случи, ако даден потребител качи видео със съдържание, чиито права не са уредени.


Така например, ако се опитате да качите официален клип, YouTube ще ви предупреди, че ще покаже реклами за въпросния музикант в клипа ви, ще ви каже как точно ще се вижда видеото и че носителят на авторските права може да поиска неговото сваляне във всеки един момент.

Новата функция вече е налична в десктоп версията на YouTube и потребителите могат да използват търсачката на YouTube Audio Library, за да видят как ще бъдат засегнати от новите правила дадени клипове и песни, за да няма неприятни изненади.

Компанията припомня още, че през YouTube Audio Library потребителите могат да свалят хиляди песни и звукови ефекти напълно безплатно и да ги използват в своите клипове без притеснение.

Източник: www.kaldata.com