Cisac Biem

Musicautor

Музикалното събитие на Югоизточна Европа SeeMe отвори врати за български артисти от музикалната сфера за седма година.

 

Г-жа Малина Едрева, Председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет, откри конференцията. 

 

Събитието стартира на 25.09 с темата как музикалните събития и клубове могат да бъдат енергийно ефективни - EE MUSIC: “Пускай музика – пести енергия”. Част от програмата за деня бе темата "Узаконяване на прозрачността между правоносители и ползватели", в която взе участие зам.-преседателят на Музикаутор - Стоян Михалев. Специално разработената „Слушателска сесия“ даде шанс на всеки, който е създал авторска песeн, да я представи пред потенциален издател, програмен или фестивален директор. 

 

Вторият ден от Конференцията (26.09) е посветен на „Стратегии в социалните медии за музиканти”, „Музиката и търговските марки”, „PR и  музикални медии” и „Българският музикален сектор”. От 17.45 - 19.00 ч. панелът „Попитай спонсора“ – ще даде шанс на музикалните промоутъри да се срещнат с бизнеса и да представят идейни проекти пред потенциални спонсори.

 

Конферентният ден ще завърши със среща на феновете с един от най-успешните drum&bass диджеи – DJ SSот 19.00 ч.

 

Съботният ден (27.09) е посветен на практическата част от творческия процес в музиката с DJ Steven от Metropolis, COOH и Sound Ninja.

 

Пълната програма на тазгодишното издание на SeeMe можете да видите тук: http://seeme-sofia.com/index.php/conference/conference-programme