Cisac Biem

Musicautor

Автори Регистрация на произведения за членовете на Музикаутор

За да следим изпълнението на Вашите произведения, е необходимо да ги декларирате в Музикаутор в срок от един месец от тяхното създаване. В противен случай Вашето произведение би могло да попадне в списъка на Музикаутор с неидентифициран репертоар.

 

За да регистрирате произведението си, попълнете, подпишете и донесете в офиса на Музикаутор (или изпратете по пощата)

Формуляр за регистрация на произведения pdf doc

 

Музикаутор си запазва правото, предоставено по договора за членство, да отправя запитвания относно авторството на дадено произведение, както и за сключени договори за конкретни произведения. Възможно е да бъдат поискани и приложения към регистрацията: ноти, текстове, сценарии, аудио- или видеокасети или друго доказателство за авторство.

 

Радио/ТВ мониторинг на музика

Музикаутор предоставя на своите членове услуга за мониторинг на музикално съдържание в радио и телевизионни канали, излъчващи на територията на България.

 

Услугата се осъществява от BMAT – световния лидер в мониторинга на музика, който гарантира до 99% разпознаване на произведенията от радио-телевизионния ефир.

 

За да използвате услугата, е необходимо да подадете заявка за създаване на акаунт в системата Vericast на BMAT и да качите своите произведения в нея. Заявката си (три имена и имейл) трябва да изпратите на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Инструкция за качване на произведения в системата Vericast на BMAT:

Влезте във Vericast от: http://vericast-upload.bmat.me 

Схема за транслитерация, използвана от Музикаутор